"Какво искат жените?" от Даниел Бергнър

На 30 март излиза „Какво искат жените?“ на Даниел Бергнър – едно дръзко и завладяващо пътешествие в света на женската сексуалност.

С „Какво искат жените?“ (Издателство "Колибри", превод: Юлия Петкова, 256 стр., цена: 14 лв.), тази провокативна и новаторска книга,  Даниел Бергнър преобръща представите за женското сексуално желание. Въз основа на обширни интервюта и проучвания с известни бихевиористи, сексолози, психолози и случайно подбрани представителки на нежния пол, той оборва популярното схващане, че мъжете са „разюздани” по природа, а жените копнеят за близост и обвързване. Според автора допускането, че женското либидо е пригодено в по-голяма степен за моногамия, е вярно колкото вълшебна приказка. Истината е, че и до ден днешен „да бъдат сексуални същества, т.е. същества, на които е позволено да имат сексуални апетити – това е свобода, присъдена от обществото в далеч по-голяма степен на мъжете, отколкото на жените.”

Даниел Бергнър е американски журналист, отличен с редица награди за своята дейност, известен и в средите на критиката. Работи в Ню Йорк Таймс Магазин и има зад гърба си четири популярни нонфикшън заглавия, от които „В земята на вълшебните воини: една история за бялото и черното в Западна Африка” е селектирана от „Лос Анжелис Таймс” за най-добра книга на годината. Най-дискутираното му заглавие е „Какво искат жените?” – преведено на 15 езика, това четиво илюстрира резултати от експерименти, обезсилва митове и възбужда любопитството на читателя, разнищвайки множество теми, свързани с проблемите на двата пола, разпределението на ролите и тайните на женската сексуалност.

Откъс от книгата.

Сподели в: