"Какво искат жените?" от Даниел Бергнър – пътешествие в света на женската сексуалност

„Какво искат жените?” от Даниел Бергнър (Издателство "Колибри", превод: Юлия Петкова, 256 стр., цена: 14 лв.) е  провокативна и новаторска  книга, която преобръща традиционното мислене за женската сексуалност, черпейки аргументи от последните научни изследвания и експерименти. Въз основа на обширни интервюта с известни сексолози, психолози и средностатистически жени тя развенчава митове и разнищва множество теми, свързани със сексуалните взаимоотношения между половете и тайните на женското желание. Дръзко пътешествие в света на женската еротичност, книгата търси отговори на рядко задавани и от науката въпроси:
Възможно ли е жените да са по-малко моногамният пол?
Как се отразява емоционалната близост върху страстта?
Каква е ролята на нарцисизма, т.е. на желанието да бъдем желани?
 
Наистина ли социалнополитическото еманципиране на жените се оказва пагубно за тяхната сексуалност?
Откриването на „женска виагра” не е ли още един опит за „лечение” на моногамията?… Проницателна и интелигентно написана, преведена на над петнайсет езика, „Какво искат жените?” разпалва дискусии, които ще бъдат актуални години напред.
 
За автора:
 
Даниел Бергнър е американски журналист, отличен с редица награди за своята дейност, известен и в средите на критиката. Работи в Ню Йорк Таймс Магазин и има зад гърба си четири популярни нонфикшън заглавия, от които „В земята на вълшебните воини: една история за бялото и черното в Западна Африка” е селектирана от „Лос Анжелис Таймс” за най-добра книга на годината. Най-дискутираното му заглавие е „Какво искат жените?” – преведено на 15 езика, това четиво илюстрира резултати от експерименти, обезсилва митове и възбужда любопитството на читателя, разнищвайки множество теми, свързани с проблемите на двата пола, разпределението на ролите и тайните на женската сексуалност.

„Тази книга трябва да се чете от всяка жена на земята…  и да бъде задължително четиво за всеки, който проявява  дори минимален интерес към женския пол.”
salon.com
 
„Една от най-горещите книги, която добавя експлозиви в разговора за това какво означава да бъдеш жена днес.”
Vogue

Откъс от книгата можете да прочетете тук.

Сподели в: