Какво да очакваме през февруари от издателство "Колибри"

Представяме бюлетин на нови заглавия от издателство "Колибри", които излизат през най-краткия месец – февруари.

Започваме с удивителния дебют на Оливие Бурдо, наречен "В очакване на Боджангълс" – роман, който отнесе 5 награди и очарова и най-претенциозната публика.

В навечерието на 8 март от издателството ще дадат на дамите (и на техните партньори!) "Обещание за щастие" с един разтърсващ химн на надеждата.

Отново ще има изненада за почитателите на големия рекламист Луис Басат, защото този месец излиза "Завръщането на Басат" – едно брилянтно историческо и литературно пътешествие, дело на Висенс Вияторо. Премиерата на книгата ще се състои на 27 февруари в присъствието на автора и неговия необикновен "герой".

На 3 февруари полулошият магьосник Натан Бърн се завръща с книга 3 от феноменалната поредица на Сали Грийн. Преводът е на Владимир Молев.

"Полуизгубен" увенчава приключенията на Натан с един смайващ и непредвидим финал. За да отмъсти за смъртта на баща си и да сложи край на тираничното управление на Соул, той е готов да проникне сам в крепостта на врага. Първо обаче трябва да се сдобие с амулета на Варда, който прави своя собственик неуязвим за всичко, освен за силата на хитростта. Но когато си неуязвим и всемогъщ, границата между добро и зло се размива още повече и единствената опора остава любовта.

На 10 февруари речовитият италиански изследовател, журналист и палеонтолог Алберто Анджела ще ни разкаже за "Трите дни на Помпей". Преводът е на Юдит Филипова.

"Трите дни на Помпей" е изпъстрено с детайли и осъвременено с последните научни изследвания емоционално пътешествие в античния свят, потресаващ репортаж от една трагедия, уникална книга, която се чете като роман и притежава задълбочеността на научен труд. След много години, прекарани в изучаване на областта около Везувий, Алберто Анджела възстановява като в предаване на живо дните, които са белязали трагичната съдба на Помпей, проследявайки час по час живота на своите исторически съществували персонажи – богатата матрона Ректина, циничен банкер, амбициозен политик…

На 10 февруари излиза поредният смразяващ трилър на Камила Лекберг от серията с Ерика и Патрик – "Укротителят на лъвове". Преводът е на Любомир Гиздов.

"Укротителят на лъвове" ще ви пренесе в зимна Фелбака. Едно полуголо момиче ненадейно излиза от гората и е блъснато от преминаваща кола. Това е Виктория, изчезнала от 4 месеца. Изчезнали са и други момичета. Патрик Хедстрьом и колегите му започват разследване. В това време Ерика Фалк пише книга за стар случай на убийство – на бивш укротител на лъвове, установил се във Фелбака. Жена му Лайла, осъдена за убийството му, упорито крие някаква мрачна тайна…

На 17 февруари ще четем очарователно забавния и темпераментен роман на Лаура Ескивел "Лупита обичаше да глади". Преводът е на Десислава Антова.

"Лупита обичаше да глади" разказва историята на чудатата Лупита – безстрашна полицайка с остър ум, непоклатимо чувство за ред и справедливост, и неочаквано неподходящо минало. С невзрачния си външен вид, едва загърбена зависимост от алкохол и наркотици, престой в затвора след неволното убийство на новороденото си бебе, Лупита е същински антигерой, който с вътрешните си противоречия става повече от любопитен на читателя. Романът е едновременно остра критика към проблемите на съвременно Мексико (а и на целия модерен свят), но и надежда за опрощение и превъзмогване на вътрешните ни демони..

От "Колибри" през февруари очакваме още "Орелиен" – "класически парижки роман", в който действието се развива между двете световни войнина Луи Арагон. Авторът майсторски пресъздава кипящата интелектуална и светска атмосфера в големия град, рисува болезнената привлекателност на живота в едно общество, което ще рухне сред пламъците на Втората световна война. На страниците на романа се явяват много известни личности: Кокто, Пикасо и други, но повечето от героите са обречени – това са представители на буржоазните среди, които с незаинтересуваността си към политическата обстановка и проблемите на страната ще подготвят националната катастрофа на Франция.

Сподели в: