И ТБА се включва към "Месец на театъра"

Пет театъра са обединени в тазгодишното трето издание на "Месец на театъра", като в рамките на кампанията започва инициатива за създаване на етичен кодекс за зрителите.

След като началото положиха Театър "Българска армия", Театър "София", Малък градски театър "Зад канала" и  Младежки театър "Николай Бинев", сега се присъединява и Народен театър "Иван Вазов". Кампанията стартира на Международния ден на театъра, 27 март, и ще продължи до края на април. 
    
Освен това през "Месец на театъра" 2017 е предвидена инициативата "Колкото повече, толкова повече – театър". В рамките на кампанията всеки, който посети поне две постановки в два различни театъра, включили се в "Месец на театъра", ще получи подарък – двойна покана за избрана от него постановка от репертоара на един от двата театъра през месец май до изчерпване на местата. Закупените билети трябва да бъдат представени по време на закриващото кампанията парти.
    
В рамките на тазгодишното издание отново ще се проведе вече традиционният конкурс за есе. Темата е много интересна и показателна – "Ролята на зрителя в театъра днес". Актуалността за мястото на зрителя и културата в театъра накара организаторите да изберат точно това заглавие, за да провокират у хората мисли дали уважението към изкуството не се губи. Всички желаещи могат да изпратят своите текстове до 17 април на имейл konkurs@lovetheater.bg. Авторът на най-доброто есе ще получи едномесечен безплатен курс по избор в сферата на киното и театъра, чийто организатор е UpGrade U. Есетата, които ще бъдат класирани на второ и трето място, също ще имат възможност за еднократно посещение. Наградата за трите най-добри есета е обиколка зад кулисите на театър, който е част от кампанията.
    
Досега се реализираха вече две успешни кампании, през които се публикуваха любопитни материали за театралния живот у нас и се проведоха събития, които да увеличат интереса към изкуството.

Сподели в: