Италиански оперни звезди ще пеят утре вечер на премиера в Националната опера

Световноизвестните италиански оперни звезди Франческа Патане, Марко Кингари и Ренцо Дзулиан ще участват утре вечер в премиерния спектакъл на Националната опера “Момичето от златния Запад”. Началото е от 19 часа. С него ще бъдат отбелязани 150 години от рождението на Джакомо Пучини.

Самият Пучини е смятал “Момичето от златния Запад” за най-хубавата си творба, в която се проявява неговото голямо музикално и драматургично дарование и предначертава новото звучене на операта на ХХ век.

“Момичето от златния Запад” не е от най-често поставяните Пучиниеви заглавия в България и по света. Но тази опера винаги е привличала големи диригенти и е разпалвала въображението на много режисьори, а триъгълникът между момичето от бара, бандита и подлия шериф е сериозно изпитание за големите гласове и големите оперни артисти.

“Идеята да се отбележи по този начин 150-та годишнина от рождението на Пучини бе на директора Пламен Карталов, а нашата цел бе – да доведем големи изпълнители на Пучиниевите роли. И ние намерихмве точно такива –  Франческа Патане, Марко Кингари и Ренцо Дзулиан”, каза на пресконференция Ецио Пераро – директор на Италианския културен институт в София.

Баритонът Марко Кингари, който изпълнява ролята на Джак Ренс, сподели пред журналистите, че този спектакъл е като филм – уестърн, придружен от музика, и е изключително забавен. А музиката създава чудесно настроение. Неговата съпруга в живота – Франческа Патане, която ще видим като Мини, определи героинята си като нежна жена, която може да се гневи и да стане много твърда. Тя подчерта, че е изключително впечатлена от работата си с 26-те момчета от хора на Националната опера. От тях се усеща излъчването на позитивна енергия и желанието им да се справят с всичко, допълни италианската оперна звезда.

Спектакълът ще бъде игран също на 14, 16, 17, 18 и 20 декември 2008 г.

На снимката отляво надясно: Марко Кингари, Ренцо Дзулиан, Вера Немирова (режисьор) и Франческа Патане.

Още по темата

Сподели в: