Италианският композитор Маурицио Абени твори за квартет Hypnotic

Италианският композитор Маурицио Абени създаде аранжимента за първото парче на талантливите цигуларки от квартет Hypnotic Гергана Алексиева, Мария, Марина Хинова и Боряна Бекирска “Libertango”. Стаяващата дъха страст и наситеният емоционален заряд на тангото прозвучаха по нов начин изпод виртуозните лъкове на красавиците. Италианецът толкова се вдъхнови от работата с невероятните музикантки, че в момента прави аранжиментите за цял албум с изпълнения на Hypnotic.

Маурицио Абени e завършил класическо академично образование и е бил еднакво талантлив като пианист, композитор, диригент и аранжор. Повече от 10 години е бил пианист в различни телевизионни предавания, в които е имал шанса да се срещне и да работи със звезди като Андреа Бочели. Абени се увлича и по филмовата музика. Композирал е над 20 саундтрака, а в над 100 саундрака е участвал като солист и диригент, което пък му е дало възможност да се срещне с артисти като Луис Бакалов (носител на "Оскар"), Армандо Троваьоли, Пино Донаджио и други.

Макар че Маурицио Абени живее и работи в Рим, разстоянието не притеснява талантливите цигуларки, които имат намерение след време да създадат по-добри парчета от тези на известните Бонд.

“Огромно удоволствие е да се работи с толкова зареден с идеи и хъс талантлив човек”, споделя Гергана Алексиева (цигулка).

Сподели в: