Италианска литература ще зарадва посетителите на "Площад Италия"

"Площад Италия” е инициатива на деветото издание на Италианския фестивал в България /1-30 юни/, която ще се проведе в градинката на Кристал. „Площад Италия” ще бъде открит от Кмета на София Йорданка Фандъкова и посланика на Италия у нас Н. Пр. Стефано Бенацо на 02 юни в 11.00 часа.

От 02 до 10 юни посетителите ще могат да видят и чуят неаполитанска тарантела, песни и музика в стил белканто, италианска поезия, театрална анимационна постановка на група "Кумбо Чиркус", джаз и соул концерт на Камелия Воче, среща на Комитета на жените предприемачи на "Конфиндустрия" и много други прояви.

Щандът на Столична община и Асоциация за развитие на София ще представи кандидатурата на София за Eвропейска столица на културата 2019, както и информация за партньорските градове в Италия. На щанда ще откриете и чудесна селекция на италианската литература в България.

Издателствата Дамян Яков и Пан ще представят книги за деца от Джани Родари и Карло Колоди, Унискорп ще предложи смешните истории на Джеронимо Стилтън, хит сред децата в Италия. Тара Пъблишинг ще представи книгите за родители на италианските психоложки Паола Сантагостино и Несия Ланиадо.

Ще откриете и романите на Умберто Еко /БАРД/, нашумелият в Италия млад писател Фабио Воло /Унискорп/, автобиографичната книга на световноизвестния италиански певец Ал Бано /Сиела/, новата книга на Тициано Терцани /Колибри/ и др.

Още по темата:

Италиански фестивал в България 2012 – програма

Сподели в: