Италианска звезда откри "Киномания 2009"

Италианската звезда Лоренцо Балдучи, откри фестивала Киномания 2009, като лично представи последния си филм – "Аз, Дон Жуан".

Класическа опера, пъстра гама от емоции и прекрасни актьорски превъплъщения предлага новият филм на гения Карлос Саура.

Пред пълната зала 1 на НДК, на 13 ноември, 27-годишният Лоренцо Балдучи се изправи и разказа на публиката накратко за участието си в лентата. Младият актьор бе видимо развълнуван от множеството хора на гала премиерата, и на няколко пъти дори не знаеше какво да каже от емоция. Публиката го разбра и без думи, и шумно го аплодира за прекрасната му роля на Лоренцо да Понте, известният либретист на Моцарт, с когото написва операта "Дон Жуан".

Актьорът Лоренцо Балдучи е само на 27, а вече има 27 филма зад гърба си и се е снимал със звезди като Моника Блеучи, Катрин Деньов, Валерия Голино, Стефания Сандрели. 
Играл е във филм на Кшищов Зануси, на Франко Дзефирели, както и в пет от най-популярните италиански сериала. А само преди три седмици в Италия бе премиерата на "Аз, Дон Жуан", за който го избира самият Саура.

Със звезден блясък  се откри поредният фестивал "Киномания 2009", който ще продължи до 3 декември. Очаквайте информация за най-горещите премиери и нови заглавия на кинофорума.

Приятно гледане!

Сподели в: