Италианската метъл група Vision Divine с нов албум

Италианската прогресив метъл група Vision Divine е създадена през 1998, първоначално като солов проект на  Olaf Thorsen, по това време китарист на Labyrinth. За реализацията му, той привлича бившия си колега Fabio Lione, (настоящ фронтмен на Rhapsody), и с помощта на още трима музиканти от Labyrinth, Mat Stancioiu – ударни, Andrew Mc Pauls – клавишни и Andrea Torricini – бас, записват през следващата година едноименния си дебютен албум.
През 2001, отново в този състав, Vision Divine започват работа върху втория си диск "Send Me An Angel", издаден през следващата година. В края на 2002 г. Olaf  напуска Labyrinth, за да посвети цялото си време и амбиции върху новата си група, както и да спре слуховете, че тя е един обикновен страничен проект.
За записите на албума "Stream of Consciousness" (2004) и за да наложи идентичността на  Vision Divine, Олаф привлича на мястото на колегите си от Лабиринт, пианиста и композитор Oleg Smirnoff, както и нов барабанист в лицето на Matteo Amoroso. Междувременно Fabio Lione  напуска и е заменен от Michele Luppi, с когото приключват записите върху този концептуален проект.
През 2005 излиза първото им концертно DVD “Stage of Consciousness” и групата прави успешно турне в Япония, където имат много почитатели.
За реализацията на "The Perfect Machine"(2005) Олаф ангажира като продуцент Timo Tolkki от Stratovarius, който продуцира и следващият  диск на VISION DIVINE – "The 25th Hour" (2007). Междувременно съставът е изцяло обновен с привличането на Alessio Lucatti – клавишни, Frederic Puleri – китари, Cristiano Bertocchi (ex-Labyrinth) – бас и Alessandro Bissa – ударни.  В този състав и за промотиране на албума Vision Divine предприемат световно турне в Южна Америка, САЩ и Далечния Изток.

През миналата година Olaf решава да се раздели с вокалиста Michele Luppi и кани стария си приятел Fabio Lione, да се завърне. През август 2008 влизат в студио за да запишат 6-тия си албум, който включва 10 нови авторски парчета както и кавър на “A Touch of Evil” на Judas Priest. Продукцията отново е поверена на Timo Tolkki.
Резултатът е повече от впечатляващ и Vision Divine за пореден път показват защо са №1 група на италианската метъл сцена. В началото на ноември те подписват договор за няколко албума с Frontiers Records и първият вече е факт – “9 Degrees West of The Moon”  излезе на 23 януари и се разпространява в България от Рива Саунд.

Сподели в: