Историята на милиардера Берлускони в книга

„Берлускони  eпичната история на милиардера, който завладя Италия, разказана от първо лице в книга

Една от най-влиятелните фигури в политическия и футболния живот на Европа – Силвио Берлускони, разкрива неподозирани факти от своя живот в първата си биография, оторизирана от самия него. Книгата „Берлускони” (с подзаглавие
„Епичната история на милиардера, който завладя Италия”), от ИК „Сиела”, е писана от авторитетния американски журналист Алън Фрийдман, който влиза в палатите на милиардера, който завладя Италия, за да проследи пътя му към върха, трансформациите, през които преминава и драматичното му падение от политическата сцена.

Откъс от книгата

От книгата научаваме в подробности за живота и политиката на дългогодишния премиер на Италия, за пътя му към върха, за приятелствата му със световни лидери от близкото минало като Джордж У. Буш и Муамар Кадафи, както и за обвиненията за връзки с мафията. Автор на биографията е видният американски журналист Алън Фрийдман, който е събрал най-ценното и най-вълнуващото от живота на италианския милиардер, разказно от самия него в записи с интервюта в рамките на повече от 100 часа. Освен че оценява своите контакти с либийския диктатор като опит за „опитомяване” на „бясното куче на Африка”, Берлускони подчертава, че въпреки приятелството си с Джордж Буш-син, той е правил опити да спре повечето западни военни интервенции в Близкия изток. Нещо повече: още тогава Берлускони предрича, че военните интервенции ще доведат до хаос в региона – оценка, която според Алън Фрийдман се оказва правилна, като се има предвид днешното положение в региона.  

Фрийдман анализира с огромна прецизност дългата история на Берлускони и многото трансформации, през които е преминал – от шоумен, през строителен предприемач, медиен магнат, футболен бос и плейбой до един от най-влиятелните играчи на световната политическа сцена.

Информацията в книгата и впечатленията на автора са съвсем пресни – той приключва работа по „Берлускони” в края на август 2015 г. Изданието включва и срещата на Фрийдман с Владимир Путин в Кремъл, където двамата разговарят на дълго и нашироко за приятелството между руснака и Берлускони.

Освен политика, биографичната книга хвърля светлина и върху бъдещето на футболен клуб Милан (другата страст на Силвио Берлускони), както и за прословутите партита „Бунга-бунга”, които станаха една от причините за драматичното му падение от политическата сцена.
*
„Ние създадохме помежду си една много добра лична връзка, много приятелска.”
Владимир Путин за Силвио Берлускони

Сподели в: