"Историята на един брак" от Андрю Шон Гриър

„Мислим си, че познаваме онези, които обичаме.” Така започва в днешни дни своя очарователно искрен и лиричен разказ Пърли Кук, която тръгва назад по странните завои на живота си, за да открие истината за своя изпълнен с недомлъвки и тайни брак в едно време на политически репресии и расизъм.

Годината е 1953-та и Пърли е предана съпруга и майка, която се грижи за крехкото здраве на своя красив съпруг и за сина си, болен от детски паралич. Една неделна сутрин на прага на къщата й в покрайнините на Сан Франциско се появява непознат мъж и всичко се променя. Цялата сигурност в живота на Пърли остава в миналото. Колко добре познава своя съпруг? И защо този чужд човек й предлага сто хиляди долара?

Историята на Пърли не е само размишление върху любовта и тайнствените пътеки, по които се лута сърцето, но и върху ужасяващите последствия от войната. Втората световна война все още отеква в съзнанието на хората, а тази в Корея не е завършила.

На фона на страха и предразсъдъците – политически, сексуални и расови – “Историята на един брак” разказва за трима души, приклещени в капана на ужасен любовен триъгълник, и за отчаяните стъпки, на които са способни, за да се освободят. Със своята приглушена драматичност  и негероични герои  тази книга напомня на “Планината Броукбек”.

Издава: ИК "Обсидиан"
Премиера: 28 юли 2008 г.
Корична цена: 12 лв.

* * *

Други книги от същото издателство:
"Всички екстри"
"Фирмата"
"Брида"

Сподели в: