"Истории от задния двор" от Иван Раденков с илюстрации на Яна Казакова

До края на октомври книжния пазар излиза новата детска книга на Иван Раденков "Изчезналото слънце" от новата поредица "Истории от големия двор" (Издателство "Сиела"). Оригиналните цветни илюстрации на Яна Казакова и вълнуващият текст на детския писател Иван Раденков ще възпламенят въображението на малките читатели, ще ги накарат да се засмеят и да видят доброто – дори в света на дребните дворни обитатели.

Oхлювчето Арко и таралежчето Алкау се родиха във въображението на малкия Явор. Баща му, Иван Раденков, прие тези първи мигове на съзидателност в детето си като покана да създаде цяла поредица истории с безспорно уникалните малки герои. Последва среща и с Яна… Когато Иван и Явор видяха измислените си приятели за първи път в нейния скицник, възкликнаха едновременно сякаш са видели отдавна загубен приятел: „Ар-р-рко-о-о! Алкау-у-у!“. Това наистина бяха те, техните герои! Ето как се роди първата книжка от – надяваме се – дългата поредица „Истории от големия двор“.

Книжката е отпечатана на качествена хартия, на която уникалните рисунки с акварелен молив се разгръщат в пълната си прелест, за да вдъхновяват и малките, и по-големите читатели.

Още за книгата:
Формат: 21/21
16 стр.
Цена: 5 лева.

Иван Раденков е много интересен автор – писател и музикант. През декември 2013 пак В "Сиела" излезе втората му детска книга "Унки пътешества в космоса",  а книга първа е "Невероятните пътешествия на Унки Марлюнки".

Прочетете още:
Видео – Щури забавления от Иван Раденков

Интервю – Иван Раденков: Искам Унки Марлюнки да накара деца и родители да играят повече

Сподели в: