„Истински детектив“ надигра Game Of Thrones

Премиерата на новия крими сериал „Истински детектив“ с Матю МакКонъхи и Уди Харелсън е най-добрият старт на НВО сериал за американския канал от 2010 година насам, показват рейтингите в САЩ. Аудиторията на първия епизод (The Long Bright Dark/ „Дългият ярък мрак“), излъчен на 12 януари в Щатите и на 13 януари – в Европа – е привлякла повече зрители дори от премиерното излъчване на култовия Game of Thrones през 2011 (2.3 млн срещу 2.2 млн) .

В България премиерата на „Истински детектив“, потелевизионния канал и в онлайн платформата HBO GO, събра на закрита прожекция известни почитатели на киното, журналисти  и главни редактори на медии. Прожекцията беше в Луизина блус стил, в най-добрия столичен ресторант, който предлага американска кухня.

Миролюба Бенатова, Ники Кънчев, Павел Владимиров от Нова телевизия, главният редактор на „24 часа” Борислав Зюмбюлев, Добрина Чешмеджиева и Камен Алипиев–Кедъра от БНТ и партньори на НВО изгледаха едночасовата
мистерия.

Милена Фучеджиева – единствената българска, срещнала звездите от сериала в Лос Анджелис, предрече „Оскар” за МакКонъхни, който от вчера има„Златен глобус” за ролята си в Dallas Buyers Club.  Интересен факт е, чеактьорите са имали възможност да прочетат предварително пълния сценарий от 450 страници, разказа Фучеджиева. Това не е типично за подобни продукции, които обикновено се дописват „в движение”, според реакцията на зрителите.

Първоначалният замисъл е бил Уди да изиграе ролята на Матю – мрачния и мистериозен детектив Ръст Коул, но МакКонъхи, който в момента е „може би най-голямата звезда в американското кино”, каза Милена, е имал право първи да избира образ. Така „роденият” да бъде симпатичен Харелсън става „стандартния” детектив Мартин Харт. Мениджърът на HBO България Димитър Нойков добави, че HBO е спечелил правата да реализира филма в ожесточена борба с други US канали-продуценти.

Детективската история е в 8 епизода, които ще се излъчват всеки понеделник от 21 часа. За хората, които не обичат да са вързани за телевизора, те ще са в онлайн видеотекатаHBO GO. Новите епизоди ще се появяват там 12 часа по-рано, почти веднага след премиерата в САЩ – с превод и в перфектно качество. 
 
Пилотния епизод на „Истински детектив” може да гледа и на www.HBOGO.bg/pages/free- секцията за свободно съдържание, достъпно за гледане дори без абонамент за НВО.

Сподели в: