Истински гангста рап ще ни предложи Ice Cube през април

Един от създателите на гангстерския рап – Айс Кюб ще гостува в България на 13 април тази година. О`Ший Джексън, както е истинското му име, ще изпълни някои от най- известните си песни в зала Универсиада в София, като концертът започва от 20.00 часа. Организаторите от София мюзик ентърпрайсиз все още не издават репертоара на хип хоп звездата, но със сигурност феновете на истинската черна музика ще останат доволни от гостуването му.

Ice Cube

О`Ший Джексън е един от най- популярните хип хоп изпълнители в света, като с право е наричан "бащата" на ганстерския рап. Музикалната си кариера започва като член на калифорнийската рап банда N.W.A., в която участва  с Dr. Dre, Eazy- E и MC Ren. Заедно с тях издава албума “N.W.A. and the Posse”, който се приема изключително добре от публиката. През 1990г. се оттегля от групата, за да започне солова кариера, която продължава и до днес. Дискографията му включва осем самостоятелно издадени албуми, в които освен характерният за Айс Кюб гангста рап, може да се чуят песни в стил политически хип хоп. В средата на 90- те години, когато ганстерската битка между Западното и Източното крайбрежие в САЩ е в разгара си, рапърът застава твърдо на страната на Запада. По същото време сформира групата Westside connection и издават албум, с който се намесват в словесната война между представителите на двете крайбрежия.
Айс Кюб се снима и в редица филми, като сред най- известните му участия са: "Трима крале", "Анаконда", "Трите хикса" и други. Ice Cube записва песни и в няколко саундтрака към филми.

Билети за концерта може да се закупят от:

Билетен център НДК и на касите на Тикетпро България

Продажбата на билети стартира от 5 февруари (четвъртък), като цените са 40 лв. при предварителна продажба и 50 лв. в деня на концерта.

Още концерти в България:

Мадона идва в България

Сподели в: