Испанско кино в Експо баня София започва с прожекцията на "Ничия сеньора"

На 16 октомври 2013 г. от 19.00 ч. в Експо Баня София ще се прожектира филма „Ничия сеньора” (2009) на Патрисия Ферейра, в рамките на Фестивала на документалното кино.

През октомври и ноември в изложбения център на бул. "Мария Луиза"16 испанският културен институт организира филмови прожекции на съвременно испанско кино. Кинопоредицата е под мотото „Женско пространство” и е посветена на новите жени режисьори.

Тя започва с „Нещата, които не ти казах” (1996 г.) на Изабел Койшет. Зрителите могат да видят дебюта на една от най-известните днес жени режисьори, на 11 ноември 2013 г., от 18.00 ч. Другите три заглавия от кинопоредицата са „Светът се върти” (2005 г.) на Мерседес Алварес, „7 билярдни маси” (2007 г.) на Гарсия Керехета и „От твоя прозорец до моя” (2011) на Паола Ортиз. Прожекциите са съответно на 12, 13 и 14 ноември от 18.00 ч.

Филмовите прожекции на испанско кино са една малка част от предстоящи събития, свързани с испанската култура, които Институт Сервантес – София ще предложи на българската публика в изложбения център на Рока България.

Експо Баня София е в основата на новото дългосрочно партньорство между Рока България и Институт Сервантес – София. Двете организации имат успешни съвместни проекти през годините. Един от тях е стартиралата за втора година програма за стипендии за изучаване на испански език в полза на студенти от УАСГ.

Сподели в: