Испанският фламенко китарист Антонио Ередиа ще изнесе два концерта в България

Антонио Ередиа – роден е в Сакрамонте, Гранада в южна Испания. Гранада е градът с най-много музиканти, певци, танцьори, и поети в Испания. От 48 години там се провежда Международния фестивал на музиката и танците, който всеки сезон предлага богата програма от концерти и спектакли, които се представят на открито в най-красивите кътчета на града. В такава среда и атмосфера израства Антонио Ередиa. На 9 години вече е ученик при най-добрите майстори на китарата, а на 14 години дебютира на професионалната сцена. 

Свири на места като Корал де Принсипе, Рейна Мора, канен е за участие в престижни фестивали, акомпанира на легендарните звезди Фарукито, Манолете, Марио Майя, Чоколате, Макианита и т.н. На 25 години Антонио Ередиa е едно от най-известните имена в Испания. Има концерти по целия свят – Америка, Япония, Украйна, Германия, Франция и много други.

В Гранада е винаги част от фестивалите и концертите в двореца "Аламбра", "Палатът на конгресие", Театър "Изабел Католика" и Театър "Мануел Де Фаиа". В Мадрид и Барселона е чест гост в най-добрите Фламенко концертни зали като Театър "Аполо" и Каса Патас. Виртуозният китарист е свирил лично на кралските семейства на Испания, Англия, Монако и Мароко. Както и за звезди като Антонио Бандерас и Анди Гарсия.

Антонио Ередиа притежава специална китара, от най-високо качество, ръчно изработена от най-добрите майстори. В концерта на Антонио Ередия в България, ще вземе участие Раймундо Гонзалес. Танцьорът е прославен с бързината на краката си и излъчването на истински тореадор.

Двата концерта в София, НДК на 20 септември 2012г. и Пловдив, Античен театър на 23 септември 2012г. с начало 20:00 часа, са организирани благодарение на Power Music Entertainment. Билети могат да се закупият в мрежата на ticketpro, както и online на www.ticketpro.bg , касите на НДК и пред Община Пловдив.

Сподели в: