Искаш ли отново да си ти – първата песен от албума на Мира Кацарова

Мира Кацарова работи по нов албум. Първата песен от него вече е факт – „Искаш ли отново да си ти…“ е първата песен от предстоящия нов албум на Мира Кацарова. Тя е автор на текста и кантото, по идея и аранжимент на Явор Димитров, който стои и зад пианото на песента. Барабаните са на Димитър Семов.  „Искаш ли отново да си ти…“ е записана на принципа "на един дъх" за джаз трио и глас.

Замислена е като разбираема, мелодична и комуникативна тема, в съвременна поп-джаз стилистика, вдъхновена от новото нюйоркско течение – свързано с джаз певицата Гретчен Парлато, пианистите Тейлър Ейгсти, Аарън Паркс, барабаниста Марк Джулиана…Темата на песента е лична, пее се за тези възхитителни състояния, в които човек чувства, че се е преоткрил, че е смел, светъл и цял, готов да приеме истината за себе си…и да лети…

В аутрото на песента с разчупени импровизации на барабаните от Митко Семов и дискретни, ненатрапливи, вокални импровизации е оставена пауза от активно пеене на текст или повтаряне на рефрен, което прави финала на песента мечтателен, малко замислен, отворен и нестандартен. Песента е опит да се избяга от клишетата, да се търсят нови, не банални форми на изразяване и в същото време музиката да се придържа към минималистичната и обрана музикална стилистика.

 Едновременно с работата по бъдещия си албум, Мира Кацарова подготвя и нов проект, посветен на филмовата музика, който ще бъде представен през пролетта и до края на музикалния сезон ще гостува на сцените в няколко града.

Сподели в: