Ипек Мустафова: Моята кауза е разумното пазаруване

Ипек е завършила психология, сега работи в областта на маркетинга и комуникациите. За себе си казва че е "градска котка, която обича хубавите дрехи, но не пазарува на всяка цена". Специално я поканих да разкаже повече за блога си – kittyfromthecity.com, защото блогърите днес са повече от актуални и интересни за четене.

Разкажи ни за блога – кой го прави, какъв ресурс отнема?

За сега сме трима души – аз, моят годеник и фотографката Мария, с която се запознах съвсем случайно, но стана неизменна част от нашия семеен тийм. Най-важният ресурс, който имаме е желанието, но разбира се имаме малка инвестиция под формата на домейн, хостинг, тема и фотоапарат. Съвкупност от места, хора и спомени. Последните години се улавям как спомените от това, как майка ми се е обличала през годините, дават страшно ярко отражение върху мен под формата на вдъхновение. Вдъхновявам се от жени с история, със стил, вкус, преценка. Жени естети, бохеми, силни. Когато видя такава жена на улицата винаги се усмихвам.

Защо именно моден блог? Какво казваш с него?

Казвам, че не е нужно да питаш всеки сезон "Сега какво е модерно?", а да разбираш себе си, тялото си и дрехите ти да са израз на това, което искаш да кажеш на света. Искам да кажа на хората, че изграждането на усет и стил е много по-важно от купуването на тренди дрехи на всяка цена.

Каузите зад блога ти?

Мода – да, бърза мода – не. Добре, не казвам не си купувай повече никога, нищо от онзи бранд с двете букви, но казвам, че нямаш нужда от десет артикула. Моята кауза е разумно пазаруване.

Пожеланието ти към читателите на Kafene.bg?

Да пазаруват разумно и да не стават жертви на индустрията.

И моден съвет за дамите за лятото?

Бели кецове, раница, гащеризон, слънчеви очила и шапка. Дрескод: удобно.

Сподели в: