"Ин и Ян в Синдзян" – фотоизложба на Румяна Тонева

"Ин и Ян в Синдзян" е изложба на фоторепортера от вестник „24 часа” Румяна Тонева. Експозицията е изложена в галерия "Мисията"  и може да бъде разгледана до 18 юли.

„Нова земя – така най-често превеждат името на Синдзян. Това място съчетава смайваща природа, удивително строителство, забележителен напредък и хилядолетна история. Провинцията е дом на 22 милиона души от 47 етноса, които населяват най-големия автономен район на Китай. В Синдзян – Уйгурски автономен район бях през август миналата година, казва Румяна Тонева, заедно с още 13 колеги фоторепортери от различни страни, по покана на китайското национално радио. Имах уникалната възможност да се докосна до хилядолетната култура, различните традиции, забързаното съвремие и удивителна природа на най-многоликата китайска провинция.

Повече да Румяна Тонева:

Автор е на три самостоятелни изложби. Първата – „Сирия – приказки от десет нощи” представя страни от живота, историята, културата и религиите на сирийския народ и е представена последователно във Военния клуб и зала „България”. „София от небето под земята” събира образите от една въздушна обиколка над столицата и в продължение на месец е представена в метростанция „Сердика”. ”Сахара – щрихи” е третата изложба на Румяна Тонева, представена в сградата на Народното събрание през 2012 г. и в рамките на „Салон на изкуствата 2014” в НДК.

Организатори: Дипломатическият и Културният институти при Министъра на външните работи на България

Място: ул. Алфред Нобел 2, с вход от ул. Александър Жендов.

Сподели в: