„Интригите на Тюдорите“ от Кристъфър Гортнър – историческа загадка

Интригите в двора на Тюдорите никога не са били по-смъртоносни

В края на февруари Издателство „Ентусиаст“ публикува историческия роман „Интригите на Тюдорите“ (Превод от английски: Мариана Христова, стр. 328, цена: 15 лв.) от Кристъфър Гортнър. След огромния успех на „Тайната на Тюдорите“, и втората книга завладя милиони читателски сърца. Авторът на „Елизабет Първа“ Маргарет Джордж споделя: „Интригите на Тюдорите“ заплита невероятна мрежа от подозрения и интриги. Блестяща историческа загадка и трилър с изключителни герои. Тук ще се сблъскате с Елизабет Тюдор и нейния Робърт Дъдли в такава светлина, в каквато рядко сте ги виждали“. Книгите на Гортнър получават световно признание и до момента са преведени на 21 езика, продадени са над 400 000 екземпляра. Авторът е популярен и сред българската читателска аудитория с историческите романи „Признанията на Катерина Медичи“, „Обетът на кралицата. Роман за Исабел Кастилска“ и „Последната кралица. Историята на Хуана Лудата“.
 
Кристъфър Гортнър притежава невероятния талант да кара миналото да оживява. Интригите в двора на Тюдорите никога не са изглеждали по-смъртоносни. Забранени желания и смъртоносни съперничества изправят две сестри една срещу друга и потапят дръзкия герой Брендън Прескът в измамен лабиринт. Книгата е изпълнена със смайващ, секващ дъха екшън, тъмни обрати и неочаквани разкрития.
 
Добре дошли в света на шпионажа през ХVІ в. – времена, в които една грешна дума или едно неуместно писмо са способни да затворят всекиго в Тауър или да му отсекат главата. Историческата обстановка по време на управлението на Мери е чудесно обрисувана –  предателствата, политическите катаклизми, страхът и лудостта, разкриващи един от най-вълнуващите и бурни периоди в английската история. Гортнър майсторски пресъздава епохата, а читателят с лекота е  въвлечен в напрежението и интригите.
 
В двора на Мери Тюдор шпионажът е опасна игра. Никой не го знае по-добре от Брендън Прескът – човек, чието минало е не по-малко опасно от настоящето. Въвлечен в смъртоносна игра на котка и мишка със загадъчен противник, който крие ужасяваща тайна, Брендън се впуска в отчаяна надпревара с времето, за да се сдобие с личните писма на полусестрата на Мери – принцеса Елизабет, но осъзнава, че в този мрачен свят на предателства и измами, където на първо място е властта и една сестра може да се обърне срещу друга, нищо – и никой – не е такъв, какъвто изглежда.
 
Страстен романс и дворцова политика са в сърцето на „Интригите на Тюдорите“ – роман, изпълнен с предателства, смърт и интриги. В умелите ръце на Гортнър сюжетът оживява – история и мистерия се преплитат със страшна сила, за да разкажат за опасностите и обратите в английската история.
 
За Кристъфър У. Гортнър
 
Кристъфър Гортнър е автор на изключително добре посрещнатите исторически романи у нас и по света „Признанията на Катерина Медичи“, „Тайната на Тюдорите“, „Обетът на кралицата. Роман за Исабел Кастилска“ и „Последната кралица. Историята на Хуана Лудата“. Притежава магистърска степен по литература със специалност „Ренесансови науки“ от Ню Колидж ъф Калифорния. След 11-годишна кариера в модния бизнес, Гортнър посвещава следващите 12 години на държавния здравен сектор. През 2012 г. Кристъфър Гортнър се отдава изцяло на писателска кариера, радвайки се на международния успех на романите си.
 
По време на дългите си пътувания, посветени на проучването на историческите факти за своите книги, писателят танцува галиард в бална зала от времето на Тюдорите и живее в испански замък. Книгите му получават световно признание и до момента са преведени на 21 езика. Продадени са над 400 000 екземпляра. Кристъфър Гортнър участва в редицата писателски конференции в САЩ и по света. Освен това е пламенен защитник на правата на животните и въпросите, свързани с проблемите на околната среда.

Сподели в: