Интересна фотографска изложба на Цветина Мицова

На 15-ти април в галерия Париж се открива втората самостоятелна  фотографска изложба на Цветина Мицова-„Съзерцание“.
Първата й изложба-„Храм от пръст, Вяра от дух“ бе изцяло благотворителна за реставрирането на храма „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в село Съботковци, Габровска област. Настоящата изложба не е така директно свързана с вярата, както предишната, а по един друг, индиректен начин показва невидимото присъствие на Бог около нас. Освен това Божествено присъствие, което се усеща във всяка една фотография, много силно се забелязва и вече видимото човешко отсъствие. Дали в двата стола пред вратата, от които сякаш някой току-що е станал, или в лодката на кея, от която преди малко е слязъл рибарят, или в стълбите, по които са минали толкова много човеци…, навсякъде има следи от топлото човешко обживяване на вещите.
Към всяка една фотография ще бъде прикрепен и малък текст написан от авторката.
Ето какво казва и самата Цветина за своите фотографии и посланието в тях:
„Бях там с мир, когато съвършенството на светия живот в този красив свят, нежно се разкриваше пред мен и потъваше в душата ми, правейки ме по-добра, учейки ме как да съзерцавам…
Сега съзерцавам буквите, които се раждат в мен.  Те стават на думи, разказващи за любов.  С тези думи се отправям към всички творци, които ме дариха с творчеството си. 

Благодаря на хората, които с разбиране и обич се грижат за дворове и градини, превръщайки в изкуство обикновените неща, с които боравят!  В едно с Вселената, те творят мигове на съзерцание, които остават и застават сега пред вас в моите фотографии. 
Благодаря и на вас, че сте тук.  Сега кръгът е цял.“
С изложбата „Съзерцание“ столичната галерия Париж ще посрещне както наближаващите Великденски празници, така и своята шеста годишнина, която е в края на месец април.
Авторката е на 27 години, от град Варна. Дипломира с отличие в Швейцария където учи “Международен хотелиерски мениджмънт”. Открива фотографията като изразно средство преди 6 години и досега продължава да е на мнение, че действителността е една, но са безбройни начините, по които можеш да погледнеш на нея и да я интерпретираш.

Изложбата можете да видите в галерия "Париж" 15.04.2009 – 29.04.2009 г.

Сподели в: