Институт Сервантес отбелязва международния Ден на испанския език в България

На 23 юни Институт Сервантес-София отбелязва международния Ден на испанския език. Празникът ще се чества във всички 78 центъра на Институт Сервантес в 44 страни на пет континента. В България фиестата започва точно в 11:00 часа и ще продължи през целия ден с редица културни събития за публика от всички възрасти.

Акцент в тазгодишните празненства е музиката на Испания, Португалия и Латинска Америка. Танго, фламенко и фадо ще звучат в сградата на Институт Сервантес-София на ул. „Съборна” №1. Всеки посетител ще може да научи повече за тангото и различните му стилове в демонстрация, водена от танцьорите от асоциация Tango.bg или да се срещне с омагьосващата сила на португалската музика чрез филма на Карлос СаураФадо”, който ще се прожектира през целия ден. Най-малките гости ще научат любопитни подробности за испанското фламенко от разказа на 7-годишната Мария Ганчева в библиотеката на Института.

За напълно начинаещите в испанския език се организира безплатен урок за деца и възрастни, а всеки посетител ще може да напише любимата си дума на испански на фасадата на Института. В изложбената зала може да се разгледа изложбата „Всичко е дизайн” – творби на четиридесет испански дизайнери.

Организаторите обещават празникът да бъде изпълнен с томболи, изненади и награди.

Сподели в: