"Инстаграми" – фотографска изложба на Иван Богданов

От 11 август до 1 септември, в Галерия за фотография SYNTHESIS ще бъде показана фотографската изложба “Инстаграми”, на Иван Богданов. Откриването на изложбата ще бъде на 11 август (вторник) от 19.00 часа в присъствието на автора.

Иван Богданов е единият от основателите на творческата платформа на визуални артисти "Компот колектив" и аниматорът, който стои зад редица анимационни проекти, спечелили международно признание и награди. Сред проектите с негово участие е филмът “Баща”, който взима над 26 награди, заeдно с тази за най-добър анимационен филм в Лайпциг и показаната тази година на "София филм фест" серия късометражни филми "Щрих и стих", обединяващи българска поезия и анимация.

Фотографиите, представени в “Инстаграми” с лекота преодоляват разстоянието, което на пръв поглед отделя фотографията от анимацията. Te са запечатaли моменти от интимния свят на автора и с много изчистен от излишества щрих разказват кратки истории.

Изложбата може да видите до 1 септември в галерия за фотография SYNTHESIS, София, бул.”Васил Левски”55, до ФотоСинтезис Арт Център.

Сподели в: