Инициативен комитет в подкрепа на проекта "Севтополис" учредиха в Казанлък

Инициативен комитет в подкрепа на реализиране на проект "Севтополис” бе създаден тази седмица  в Казанлък. Сред членовете са кметът на общината Стефан Дамянов, Васил Белев – главен секретар на фондация "Българска роза”, председателят на групата на писателите към СБП журналистът Веселин Стоянов, директорът на казанлъшкия исторически музей "Искра” д-р Косьо Зарев, проф. Генчо Начев – директор на МБАЛ "Света Екатерина” в София и почетен гражданин на Казанлък, археологът Георги Китов – също  почетен гражданин на Казанлък, проф. Недко Недков – директор на Института по розата и етеричномаслените култури, съобщиха от общината.

Сред членовете на Инициативния комитет в подкрепа реализиране на проекта "Севтополис”, предвиждащ изваждане на древния тракийски град от водите на язовир Копринка край Казанлък, са и други почетни граждани и видни казанлъшки личности.
Още близо 200 поддръжници са засвидетелствали, че застават зад инициативата за изграждане на "Севтополис”.

20-членна работна група, сформирана от министъра на културата Стефан Данаилов, започва изготвянето на планово задание за провеждане на международна инженерингова процедура за експониране на място на античния град Севтополис във водите на язовира. 

Сподели в: