Инициатива "Стара книжка дари – детенце усмихни"

"Стара книжка дари – детенце усмихни" е тазгодишното мото на ежегодната кампания "Дарете час", организирана от Национален алианс за работа с доброволци (НАРД).

Целта на кампанията през 2011 г. е да бъдат дарени стари детски книжки, подходящи за млади читатели на възраст от 0 до 18 години. Книжките ще бъдат разпределени сред различни детски болнични заведения. Така децата, лекуващи се там, ще има какво да четат, да се забавляват със своите родители и да направят дните си по-интересни.

Кампанията е национална – книжките, събрани от 28 местни центрове за работа с доброволци от цяла България, ще бъдат разпределени сред регионалните болнични заведения.

Денят, в който ще можете да направите своето дарение, е 29.11.2011 г. (вторник) до 17 часа!

За град Пловдив, книжки ще бъдат дарени на Клиниката по детски и генетични заболявания и на Клиниката по детска хирургия, а събирателните пунктове са:

– Офис НАРД (на гърба на Археологическия музей, до пл. „Съединение“)
– Детски отдел НБ „Иван Вазов”
– Шопинг център „Хали“
– ОМГ "Акад. К. Попов"
– ОУ „Елин Пелин”
– СОУ „Св.св. Кирил и Методий”
– ЕГ „Пловдив”
– ОУ „Княз Александър І”
– СОУ "Димитър Матевски"
– ЧОУ „Класик”;

В град Хасково инициативата ще помогне на Детско отделение към МБАЛ Хасково, Дневен център за деца с увреждания "Марина“ и Дом "Надежда". Пунктовете в Хасково са:

– СОУ "Паисий хилендарски"
– ОУ "Кирил и Методий"

Книжките ще бъдат разпределени и раздадени от организаторите на 5.12.2011 г. – Международен ден на доброволеца!

За област Ловеч инициативата се организира от Регионалния център за работа с доброволци към сдружение „Екомисия 21 век“. Събраните книги ще бъдат дарени официално на 2.12.2011 г. в Детското отделение на МБАЛ “Професор д-р Параскев Стоянов“ – град Ловеч, а пунктовете в тази област са:

– Тетевен – читалище „Съгласие“
– Луковит – СОУ “Алеко Константинов“
– Троян – читалище „Наука“
– Ловеч – Младежки център Ловеч (кв. Вароша, къща в двора на ЦДГ “Мария Сиркова“) до 30 ноември 2011 г.

Сподели в: