Инди Зара с концерт в София през октомври

Френската сензация Инди Зара с омагьосващ блус, фънк и соул концерт през октомври в София

Френската сензация Инди Зара ще изнесе впечатляващ концерт в Sofia Live Club на 16 октомври. Певицата ще пристигне в България заедно с бенд от шест души, съставен от изявени имена от соул и джаз музиката, с които ще представи омагьосващо блус, фънк и соул шоу.

Инди Зара е певица и актриса от френско-марокански произход. Повечето от песните й са на английски, но тя пее също на френски и берберски език. Музикалните критици често я сравняват с Бет Гибънс от Портисхед, Ману Чао, Пати Смит и Нора Джоунс. Тези изпълнители, както и много други, силно са повлияли на творчеството на Инди Зара, което не може да бъде класифицирано само в един-единствен музикален стил. Сама успява да се научи да свири на повече от десет инструмента.

До 2005 вече има написани 50 авторски песни. Четири години по-късно излиза първото й EP, в което са включени четири парчета – “Beautiful Tango”, “Oursoul”, “Try” и “Stand Up”. Година по-късно се появява дебютният й албум “Handmade”, издаден от най-престижния лейбъл за джаз музика в света – Blue Note. Песента “Beautiful Tango” се превръща в огромен хит във Франция, Италия и Испания, а “Stand Up” е включена в световна рекламна кампания. В края на 2010 г. Зара получава наградата “Константин” за най-добър албум, а през февруари следващата година е удостоена и с приза Victoires de la Musique за най-добър world music албум.

През 2014 Инди Зара е поканена да се снима в киното и участва във филмите “The Narrow Frame of Midnight” на Тала Хадид и “The Cut” на Фатих Акин. Вторият й студиен албум, озаглавен “Homeland”, излиза през пролетта на тази година и е посрещнат с възторжени ревюта от критиката.

Чуйте песента "Stand Up"!

Интервю с певицата, специално за Kafene.bg, прочетете тук:
Инди Зара: В албума "Homeland" събрах музиката на морето и планината

Концертът й е в Sofia Live Club на 16 октомври. Начало: 21:00 часа.

Билети могат да бъдат закупени в Sofia Live Club и мрежата на Eventim в цялата страна, както и online ТУК. Първите 200 пропуска са на промоционална цена от 40 лв. След тяхното изчерпване билетите ще струват 50 лв.

Сподели в: