"Индия – рецепта за любов" от Александра Потър

„Индия – рецепта за любов” е първата книга от новата поредица на Александра Потър „Пътешествията на Руби Милър” (Издателство "Кръгозор"). Авторката, позната на българските читатели с романите „Внимавай какво си пожелаваш”, „Без гордост и предразсъдъци”, „Да започнем отначало” и др., отново предлага романтична комедия с „искрица магия”, но този път е добавила и елемента на пътуването.

 

Главната героиня Руби Милър се озовава в Индия в разгара на сватбения сезон. След тежка раздяла тя е загубила вярата си в любовта, както и способността си да пише, но скоро открива, че богатите традиции на Индия в любовта и брака са съвършеният извор на вдъхновение…

Романът „Индия – рецепта за любов” ни поднася романтика, пътешествие и забавление в най-съвършена форма.

Чана масала с лютив вкус и сватбени камбани…

Да си необвързан и да се озовеш в разгара на сватбения сезон в Индия – не е ли ирония на съдбата… Именно в тази ситуация попада авторката Александра Потър. В началото на 2012 г. тя прекарва четири седмици в Раджастан, който е известен като Земя на царете. „Тогава нямах сериозна връзка, бях в компанията на приятелка сред всички тези сватби и си помислих – това е някаква шега… Въпреки всичко беше страхотно, срещах прекрасни хора! Индия наистина е магическо място, което ме вдъхнови за новия ми роман”.
„Индия – рецепта за любов” е първата книга от новата поредица на Александра Потър – „Пътешествията на Руби Милър”. Авторката отново предлага на своите читатели романтична комедия с „искрица магия”, както самата тя обича да казва, но този път е добавила и елемента на пътуването, тъй като именно пътешествията са една от големите страсти в живота й.
Романът „Индия – рецепта за любов” ни поднася романтика и забавление в съвършена форма.
Любовта следва неотлъчно Руби Милър…
Тя е писателка на романтични истории с щастлив край. Но нейната собствена не завършва щастливо: когато открива, че годеникът й е лъжлив задник,  губи вярата си в любовта. Както и вдъхновението си.
Затова, когато сестра й я кани на слънчева ваканция в Индия, за да забрави проблемите си, Руби взема първия самолет и се впуска в шеметно приключение.
После всичко се случва прекалено бързо:
– сестра й е влюбена в инструктора си по йога и бяга, за да се омъжи тайно
– багажът на Руби е откраднат
– красив, но досаден американец е единствената й надежда да оцелее в Индия
– странен и смешен шофьор на бял амбасадор е техният гид по разнебитените пътища на страната.
Руби бързо научава, че индийската храна може и да не е толкова пикантна, колкото е смятала, да яздиш камила не е същото, като да яздиш пони, и едно от най-важните неща в Индия е да имаш винаги под ръка руло тоалетна хартия.
Започналото пътуване в търсене на сестра й скоро се превръща във вихрено пътешествие, което я среща с различни романтични места и… истории! И където я очакват сюрпризите на любовта…

 „Защото такова е положението с любовта – тъкмо когато си мислиш, че си разбрал всичко,  и тя има навика да те изненадва.”

Сподели в: