Индийско парти ще развълнува София

На 23 март в клуб "Туинс" индийско парти ще развълнува София.

Очаквайте Incredible India с най-добрата селекция на танцувална нео-традиционна музика от Индия с Dancing Angel и Olaija, както и:
•    Урок по класически индийски танци “Бхаратанатям” с Мина Паталенска
•    Рисуване с къна от Amba Style
•    Вкусете магията на индийската кухня със храна от индийски ресторант Рамаяна
•    Прожекция на нов Боливуд филми
•    Индийска декорация и атмосфера
•    Музика на живо – ситар 

Облечете се шарено и влезте с пълна страст в невероятната Индия.

Начало на партито: 21:00, вход 5 лв.
Начало на урок по индийски танци: 20:00, цена за участие 7 лв.

Повече за индийските танци “Бхаратанатям”:
Някога, в дълбоката древност, изкуствата съществували като едно цяло, без ясни граници помежду си. Едно от най-старите изкуства – индийските класически танци, е съчетание от движения и това което днес представляват отделни изкуства и жанрове: театър, пантомима, музика, йога, философия. Храмовите танци Бхаратанатям произхождат от Южната част на Индия. Там "танците на Боговете" красиво са се смесили с местната дравидска традиция. Всяко движение има смисъл. Всяка позиция има определено значение. Йога в движение, Бхаратанатям е и духовен път, и наука. Силата на този танц е в изящните му пози и в това, че умее да предава сложни концепции на разбираем език.

Обучението по Бхаратанатям ще води Мина Паталенска от школа "Натараджа". Тя е изучавала няколко класически индийски стила в Европа, Русия и Индия. Приета като ученичка на изтъкнат танцов гуру – госпожа Анитха Гуха от Ченай, Мина е единствена й ученичка от Европа и старша ученичка-чужденка. Школа Натараджа следва традицията на Анитха Гуха.

Вижте още:
Вечер на индонезийската култура с танцовия ансамбъл при Посолството на Индонезия в София

Сподели в: