Индийското изкуство с шествие в София

Ведически ястия, махенди – рисуване по тялото с къна, индийска музика, танци и бойни изкуства, сувенири, книги в сърцето на София

На 18 септември в София ще се състои традиционният годишен фестивал "Ратха Ятра", което в превод означава "процесия с колесница". 

Хилядолетен празник с корени в Индия (щата Ориса), Ратха Ятра е символ на единството, равенството и любовта. Колесницата във форма на величествен храм ще разходи усмихнатия Джаганнатха (Господарят на Вселената), за да даде благословиите си на всеки. Шествието започва в 17.00 ч. пред Народния театър.

От 19.00 ч. отново пред Народния театър събитието продължава със сценична програма. В юбилейното си ХХ-то издание фестивалът ще обедини артисти от цял свят. Разнообразни изкуства и музикални жанрове ще свържат Изтока със Запада. Традиционни и съвременни индийски танци, медитативна музика, бойни изкуства, йога, джаз импровизации, рисуване на графит и огнено шоу са част от богатата сценична програма. Пъстрота ще блика не само от сцената, но и от различните ателиета и щандове. Посетителите на фестивала ще могат да дегустират кулинарната палитра на ведическата кухня, да се докоснат до непреходно знание на щанда с литература, да посетят ателието по рисуване с къна, да зададат своите въпроси в дискусионната шатра.

Програма:

17:00 – шествие (начало и край – пред Народния театър "Иван Вазов")

19:00 – Празнична програма (пред Народен Театър)

Програмата на сцената включва:

Кirtan Raga (БГ) & Sacred Sound Band (МК) – мантра музика и традиционна рага

Dina Dayal (Естония) – индийски бойни изкуства

Nataraja dance school (БГ) – класически индийски танц

Sita Priya (Русия) – фюжън денс

Nasimo (България) – графити на живо

Ludax Fou&RG (България) – огнено шоу

Jazz Brass Duo (ЮАР)

Йога демонстрация от Лили Иванова

И още:
– рисуване с къна
– ведическа кухня
– щанд с литература
– сувенири (от Nasimo)

Сподели в: