Индийският фестивал "Ратха Ятра" – 10 септември в София

И тази година "Ратха Ятра" ще оцвети София. На 10-и септември, от 16:00 до 22:00 ч. пред Народния театър традиционният фествиал отново ще донесе духа на Индия в сърцето на столицата. Ще се насладим на пъстро шествие в съпровод на музика и много танци – истински парад на радостта и любовта.

Програмата включва:
16:00 ч. Откриване на фестивала,
17:00 ч Начало на шествието от Народен Театър.
19:00 ч. Артистичната програма (пред Народен Театър)

*Kirtan Raga & Sacred Sound Band & Vraja ще запленят публиката с древния музикален стил „киртан“ и трансформиращата сила на звука. Музикантите ще споделят своето най-съкровено богатство: блаженството и радостта, които дарява киртанът. Дар, който никога не намалява, а само се увеличава безгранично. Обещават всяко изпълнение да бъде интерактивно и емоционално зареждащо преживяване.

* Padma Locan ще превърне вечерта в приключение и ще открехне вратата към света на старите източни бойни практики. В танца си, воинът ще завърти умело меч, тояга и чакра.

* Nataraja dance school ще разкажат съкровени истории чрез вълшебството на класическия индийски танц Бхарата Натям, наричан още визуална поезия. Гордост на школата е детската формация, чийто дебют очакваме на фестивала.

* Nasimo ще представи своето уникално изкуство-графити, сътворявайки картина пред очите на публиката.

* Изумителна йога демонстрация на световната шампионка Ива Благоева, ще понесе гостите във вълнуващия свят на древната практика. Лили Иванова и Йоана Даару ще пресъздадат в тандем красотата на това духовно изкуство.

* Огненото шоу на Raya&Geri ще ни омагьоса със стихията на огъня, пренасяйки ни в друго измерениe на духа.

И още:
Рисуване с къна
Щанд с литература
Ведическа кухня
Сувенири (от Nasimo)

Сподели в: