Илюстрацията – най-гъвкавата артформа

На 10 август във VIVACOM Art Hall беше открита изложбата August Illustrated, която показва творбите на 12 илюстратори. Експозицията може да бъде разгледана до 30 август.

Дванадесет от водещите съвременни илюстратори, които творят не само в страната ни, но и в чужбина, покзавта своите последни творби. Това са младите артисти Georgiev_AndonastY, Alexandra Ramirez, AntoanetaIlieva_Точка, Boris Pramatarov, Borislavawillmadeit, Dragomir Kostadinov_PXRN, Kaloian Toshev_MZK, Mila Yaneva, Petya Savova_5Я, RositsaRaleva, Stefan Chinof и Zlatina Zareva.

Илюстрацията е една от най-гъвкавите арт-форми днес. Обичайно тя се свързва с книгоиздаването и рекламата, но в последните години илюстраторите създадват творби, които вълнуват и експериментират с хибридни форми на съвременното изкуство. Тази форма на изкуство става все по-обхватна като контекст чрез съврменнните технологии (компютърни игри, мода, анимация) и търси своето равнопоставено място до изящното изкуство.

Изложбата е на платформата за промотиране на артисти Advertising Artists (www.advertisingartists.eu). Това е общност от визуални артисти, които търсят нов език с марките, тези модерни артефакти на цивилизацията ни. Те вярват, че чрез спонтанната интерпретация, чрез провокацията и нестандартните идеи, чрез любопитство преживяването с дадена марка или продукт могат да намерят изцяло нов смисъл и качество в по-широкия контекст нао бщността.

Снимка 1: Антоанета Илиева (Tochka)
Снимка 2: Борис Праматаров

Сподели в: