Израелският фотограф Пини Силук с изложба в Благоевград

Едни от най-известните фотографи на ИзраелПини Силук е специален гост на Месеца на съвременната култура в Благоевград. Изложбата му от провокативни снимки е изложена в центъра на Благоевград и ще остане в града до края на месеца.

Пред фотообектива на Пини Силук са заставали както звезди от музикалната сцена, така и политици. Той е автор на обложката на рапъра Ja Rule и албума му „PIL2”. Дори пред обектива му е позирал израелският президент Шимон Перес и много други видни политици. Пини Силук често показва през обектива си нощния живот по света, от Love Parade до Gay Parade, от големите събития на арената на нощните клубове.

Пини е роден в Нетаня, Израел, но от години живее и работи в Тел Авив. Завършва School of Media Studies, College of Management (Tel Aviv). Специализира фотография и обработка на изображения и работи за водещи рекламни агенции в Израел като “Gitam BBDO”, “Yehoshua TBWA”, “Euro Tel Aviv”,”Glikman-Netler-Semansov”, “Shalmor-Avnon-Amihai” и много други. Стартира и усъвършенства проекти, вдъхновени от нощния живот, музикалната индустрия и връзката между тях. Ръководи и проектира създаването на кориците на водещи издания в Израел, сред които са 7 Nights magazine, Musaf Haaretz Weekend magazine, Rating magazine,,Ma’ariv Sofshavua weekend magazine, Zman Tel Aviv magazine (Ma’ariv), Time Out TLV, Globes – Firma, и много други.

Зад гърба си има десетки изложби, сред които „Грехът”, „Тайното изкуство”, „Тела”, представени в Берлин, Мюнхен и Париж.

Сподели в: