Изпечи, кажи и ела на "Поетично кафене"

На 18 май, неделя, от 14.30 ч. в Студио 5 в НДК ще се състои "Поетично кафене" на тема "Изпечи и кажи".

Какво е общото между храната, готварските рецепти и поезията? Готвенето (подготовка на продуктите, печене, варене, задушаване, пържене и т.н.) е чудесна метафора на емоционалното преживяване и вървенето стъпка по стъпка в процеса на градене на една творба – литературна, музикална, живописна; една мечта или проект. От друга страна изкуството без съмнение е така нужната ни духовна храна. Тогава творецът, в частност писателят и поетът, влизат в ролята на готвач и след това на сервитьор. На публиката й остава само да дегустира кулинарно-словесния шедьовър.

Очакваме ви с вашите стихотворения да се включите в един от двата кръга:

1. Хайку на тема "Изпечи и кажи!" – всеки ще рецитира до 5 свои хайку.

2. Стихотворения в други жанрове на тема "Изпечи и кажи!". При повече от 10 записали се, всеки ще прочете по 1 свое стихотворение.

Пропускаме срещата през април, ще се видим на 18 май. Ако сте любител на поезията и все още не сте посетили "Поетично Кафене" – Очакваме ви! Обещаваме да се насладите на прекрасна авторска поезия и да изпием заедно чаша кафе.

Вход 2 лв.

Повече за "Поетично кафене":
Поетичните кафенета са традиционни ежемесечни сбирки на Kafene.bg, на които четем стихове и импресии по зададена тема. Срещите ни нямат състезателен характер, а имат за цел да споделим общата си любов към красотата на поезията. Естествено поетите, като хора на изкуството, имат нужда от зрители, затова каним не само автори, но и аплодираща публика, която обича рециталите.

Прочетете още:
Стиховете на Росен Желязков в Поетично кафене

Стихотворения от "Поетично кафене" – "Пей, сърце!" – част І-ва

Сподели в: