Изненади през новия сезон в Народен театър Иван Вазов

След успешния Американски сезон, Народният театър подготвя следваща изненада – Руски сезон, в който ще се включат едни от най-големите от родните режисьори.

Алексадър Морфов, Теди Москов, Мариус Куркински, и авторитетния руски режисьор Юрий Бутусов ще се включат в проекта, който ще представи най-актуалното от руската драматургия.

Паралелно с това, акцент в програмата на “Иван Вазов” ще бъде и българската драматургия.

Пиесата на Георги Марков “Да се провреш под дъгата” върху която работи Асен Шопов (участват: Георги Мамалев, Георги Кадурин, Руси Чанев, Стоян Алексиев, Валентин Ганев, Марин Янев, Васил Михайлов , Петър Попйорданов), “Кълбовидна мълния” от Иван Радоев, с режисьор Георги Радулов и участието на Николай Урумов и Биляна Петринска и пиесата “Работно време” на Камен Донев, която той поставя на сцена “Сълза и Смях”.

От началото на месеца касите на  Народен театър ,,Иван Вазов" са отворени. Вратите на голямата сцена се отварят със спектакъла на Ал. Морфов “Полет над кукувиче гнездо” на 14-ти и 15-ти септември.

След гостуванията на театралния фестивал в Пловдив, Народния театър се завръща на софийска сцена на 23-ти и 24-ти септември за премиера на “Ръкомахане в Спокан” (с участието на Иван Бърнев, Теодора Духовникова, Леонид Йовчев и Павлин Петрунов). Черна комедия, написана от носителят на Оскар`05 за късометражен филм Мартин Макдона и режисирана от Явор Гърдев.

Очаква се да излезе и премиерното представление на “В Тоскана” на известният каталунски драматург Сержи Белбел и режисьор Ида Даниел.

Пълната програма може да бъде видяна в интернет на страницата на театъра.

Сподели в: