"Изневяра" от Пауло Коелю отново е най-предпочитаната книга

Явно любовната тема е особено актуална през лятоот и като добавим към това и популярността на автор като Паоло Коелю, е обяснимо защо за поредна седмица номер едно в топ 10 на най-купуваните книги е "Изневяра". Класацията е направена за седмицата 28 юли – 3 август и обхваща данните от всички книжарници от веригата "Сиела" в столицата и в страната.

1. Изневяра, автор Паулу Коелю, издателство Обсидиан

2. Емигрант, автор Мартин Ралчевски, издателство Сиела

3. Войната на буквите, автор Людмила Филипова, издателство Егмонт България

4. Петдесет нюанса сиво, автор Е Л Джеймс, издателство Бард

5. Вината в нашите звезди, автор Джон Грийн, издателство Егмонт България

6. Любов, автор Елиф Шафак, издателство  Егмонт България

7. Време за мечти, автор Колийн Маккълоу, издателство Ера

8. Изкуството да рисуваш, колектив, издателство Книгомания

9. Щастието е чаша чай с теб, автор Мамен Санчес, издателство Хермес

10. Семето на апокалипсиса, автор Джеймс Ролинс, издателство Бард

Още за "Изневяра":

Преводач на книгата е Вера Киркова-Жекова.
Анотация:
Понякога е нужно да се изгубиш, за да откриеш себе си. Приятелите на Линда смятат, че е жена с късмет. Съпругът й финансист продължава да е влюбен в нея след десетгодишен брак. Линда има две прекрасни деца, работи в голям вестник в Женева, прекарва отпуските си на екзотични места и в очите на другите няма никакви проблеми. Но едно интервю с известен писател променя всичко. „Нямам ни най-малък интерес да бъда щастлив – предизвикателно заявява той. – Предпочитам да живея със страст, което е опасно, защото никога не знаеш какво ще се случи в следващия момент.”
Тези думи карат Линда да се вгледа в живота си и да си даде сметка, че и липсва страстта, за която говори писателят. Но една случайна среща с бивш приятел запалва искра, която се разгаря и заплашва нейния подреден свят. Дори вечно правещата планове Линда не би могла да предвиди до какво ще доведе тази колкото неочаквана, толкова и опасна авантюра.
 

Сподели в: