Изложба "100 години споделени спомени"

Откриването на изложба от творби на млади български артисти по време на изискан коктейл в резиденция “Бояна” отбеляза 100-годишнината от създаването на „Захарни заводи” АД.

„Захарни заводи” е част от живота на поколения българи вече 100 години. С любимите захарни изделия, част от нашето портфолио, успяхме да влезем в дома на всеки българин и да създадем емоции и сладки спомени”, каза г-жа Валентина Ралева, изпълнителен директор на „Захарни заводи” АД.

По време на коктейла в резиденция “Бояна” беше открита изложба от произведения, вдъхновени от емблематичните захарни изделия на компанията. „Няма човек в нашата страна без история и спомени с „Лукчета”, „Карамел Му”, „Теменужки” или „Лимоновите резанки”. Емоционалната връзка между историческите марки и изживяванията с тях, които близо 700 българи разказаха, ни провокираха да направим изложбата”, сподели Елина Кръстева, художник-експериментатор, част от групата млади творци. „Изкуството е непреходно и само чрез него можем да запазим усещането от красивата емоция за бъдещите поколения”, добави тя.

Творбите в изложбата са дело на Елина Кръстева, Ани Асенова, Антон Цанев, Добромир Стрезов, Катя Данаилова, Михаела Каменова, Стефан Колев, Николета Иванова, Антония Попова, Иван Коритарев.

Сподели в: