Изложба "Чудеса по никое време" бе открита във Варна

Изложба "Чудеса по никое време" на графика керамик Светлозар Петков и живописеца Михаил Лалов бе открита във варненската галерия "Папийон" (ул. "Драгоман" 12). Двамата автори провокират публиката с различни, но допълващи се творби. По стените до богатата колекция от керамични пластики с графичен характер са окачени живописни платна с магнетичен колорит.

Светлозар Петков показва 28 пластики – приказен свят от амфори, раковини, бутилки, мрежи, възглавнички… 20 са изложените живописни платна на Михаил Лалов (масло върху хартия), в които авторът с витален романтичен колорит е създал великолепна хармония от образи и чувства. Те са озаглавени  "Целувката", "Извисяване", "Желание", "Шепот", "Страст"…

Експозицията продължава до 16 юли 2008 г.

Михаил Лалов е роден през 1952 г. Член е на СБХ. Има над 30 големи изложби, многобройни участия в групови изяви у нас и в чужбина. Негови картини са собственост на държавни институти и частни колекционери.

Светлозар Петков е роден през 1960 г. Показвал е свои творби в  български галерии в София, Пловдив, Варна. Той е завършил графика, специализирал е в Лондон и Париж и е преподавал в НХА "Николай Павлович".

Сподели в: