Изложба „Човешкото тяло – Науката в нас“

Уникална научна експозиция с над 100 реални експоната на органи и части от човешкото тяло

Една от най-посещаваните изложби в света – „Човешкото тяло – Науката в нас“ – отново е в София от 14 април до края на май 2018 г. Представени са  над 100 реални експоната на органи и части от човешкото тяло, както и 8 цялостно запазени човешки тела.

„Човешкото тяло – Науката в нас“ е истинска пътуваща енциклопедия, която запознава любопитната публика с начина, по който изглежда и функционира собственото ни тяло. Изложбата е създадена от южноамериканската организация Aurea Exhibitions, съвместно с международен екип, следвайки техниката на популярния немски анатом Гюнтер фон Хагенс, наречена „пластинация“. Пластинацията е сложен процес с няколко етапа, състоящ се в извличане на водата от човешките органи и тъкани, и запълването им с полимер. По този начин тялото може да се запази стотици, дори хиляди години. Този метод позволява на изучаващите човешкото тяло да имат по-близък контакт и детайлен поглед над отделните органи и системи, и в същото време един експонат може да служи на науката много дълго време, без да се налага съхранението му при специални условия. Благодарение на приноса на лекаря и изобретател Хагенс, милиони хора по света имат възможност да видят на живо чудото на човешкото тяло.

„Човешкото тяло – Науката в нас“ проследява историята на медицината от най-ранните времена, в които хората са започнали да изследват човешкия организъм и детайлно представя всяка една от системите в нашето тяло. В същото време образова посетителите за причините, водещи до най-често срещаните и тежки заболявания в човешкия организъм и за начините да се предпазим от тях, и водим по-здравословен начин на живот.

Образователната изложба е обиколила редица градове по света като Лондон, Ню Йорк, Лос Анджелис, Сантяго, Буенос Айрес, Банкок, Амстердам, Берлин, Истанбул, и за последните 10 години е привлякла над 40 милиона посетители.

„Човешкото тяло – Науката в нас“ може да бъде видяна в Bulgaria Mall, Ниво -2, от 14 април до 30 май 2018 г., всеки ден от 10:00 до 22:00 ч. Билети се продават на място, на цени 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни, като се предвиждат и отстъпки за групови посещения.

Билети могат да бъдат закупени и предварително от мрежите на eventim.bg и bilet.bg.

Сподели в: