Изложба "Чешмите в България" за 22 март – Световният ден на водата


На 20 март, петък, в Националния музей "Земята и хората" ще бъде подредена фотоизложба "Чешмите на България" с номинираните 50 авторски творби от едноименния национален фотоконкурс. Събитието е посветено на 22 март – Световният ден на водата и част от инициативата „Международен Воден Мост 2015”.

Оргназизатори на конкурса са Неправителствените сдружения „Аз обичам водата” и „Българска Асоциация по Водите” организират национален фотоконкурс на тема „Чешмите на България”. Фотоконкурсът е част от инициативата „Международен Воден Мост 2015”, която вече четвърта поредна година се осъществява по случай 22 март – Световен ден на водата.

Темата на конкурса цели да обедини фотографии на прелестните чешми в България, изваяни назад във времето или в наши дни. Чешми, които са обновявани или премествани от едно място на друго. Пресъхвали са и после пак са започвали да даряват вода.

Целта на огранизаторите е да съберат любопитна информация, свързана със замисъла, строителството и експлоатацията на тези красиви обекти. Най-впечатляващите фотографии в конкурса ще бъдат прецизно избрани след онлайн гласуване във Facebook и от експертно жури, които ще определят кои фотографии ще спечелят първа, втора, трета награда и отличие. Церемонинята по награждаването ще се състои в Музея, на 22 март.

Прочетете още:
Николай Стойков: Запълваме картата на България с чешми, досега са 4400

Сподели в: