Изложба „Цветни приказки” на Ели Герасимова

Изложбата „Цветни приказки” на Ели Герасимова ще можете да посетите в галерия "Дебют" на бул. Васил Левски 62 /Художествената гимназия/ във времето от 9 до 13 април 2012г.

Светът, който Eли Герасимова ни открива, в първата си изложба е свят на безкрайните времеви и пространствени измерения, свят на неочакваните обрати, които ни хвърлят във владенията на неизвестното. Колоритът е най-забележителният аспект на изкуството на Ели, и начинът, по който тя работи със светлината и цветовете, е характеристика на картините й в настоящата експозиция. Блестящата интензивност на цветовете и енергията на контраста се допълват в нежна хармония.

За подхода си на работа, авторката споделя: "Аз запечатвам всичко, без да го анализирам. После го пренасям в една рисунка. Зад всеки удар с четката трябва да има послание. Една картина трябва да изглежда така, все едно е нарисувана на един дъх. А иначе зад нея стоят много часове проникване, задълбочаване, преценяване".

Повече за авторката и събитието:

Ели Герасимова е родена в гр.София през 1985 година. През 2005 г. завършва Средното художествено училище за приложни изкуства ‘’Свети Лука’’. През 2009 г. завършва Нов Български Университет, специалност „Сценография и Театрална режисура. 

Още на Kafene.bg:

"Пейзажа като етюд, пейзажа като картина" изложба на Светлин Русев

Представят изложбата „Дървото на живота“ на 2 април

Представяне на изложбата „Едмонд Демирджиян. Животоописание”

Сподели в: