Изложба "Ръцете"

Галерия „Арт Муза „ представя
Ръцете, от
Ивон Кючукова и Таниел Гюлиян
14 – 30. 09.2011

15-ти септември посрещат подобаващо и с творчески интусиазъм двама ученици, които от години целенасочено се навлизат в полето на изкуството. Изложбата „Ръцете” на Ивон Кючукова и Таниел Гюлиян в галерия „Арт Муза” е едно събуждащо рецепторите събитие на границата между ваканцията и новата учебна година,  на синора на лятото и есента, на водораздела между блажените почивни дни и началото на усилената работа.
Проектът „Ръцете” е замислен от преди 2 години и по него се работи усилено от повече от година. Идеята върви преди рисунките и посланията са многозначни, тълкованията са отворени. Двамата млади автори са ученици – Ивон е в 6 клас, а Таниел и в пети. Един елементарен прочит би могъл да показва тяхното „сбогом” на лятото и протегнати ръце с надежда към новият учебен период. Нашите идеи винаги идват от ума и се изпълняват чрез ръцете. По дланите на хората четем техния характер, по позите им съдим за настроенията. Ръцете са един от най-древните символи и прастаро изразно средство в изкуството. В ръцете на младите е бъдещето на света…
Ивон и Таниел са личности с разностранни интереси. Освен дългогодишните им занимания с рисуване, те отдават много от творческата си енергия на музиката. И двамата свирят на пиано, Таниел пее, и е приет на едно от първите места в Математическата гимназия. Ивон е ученичка в художествена паралелка в І СОУ „П. Славейков” и има до сега 12 самостоятелни изложби.
Двамата са подготвили по 15-на произведения – рисунки на хартия и дърво с акрил, темпера и акварел с предпочитания към символичният изразен език, ясните изчистени форми, чистите цветове и категоричната линия. Изложбата звучи единно поради близостта на стила на двамата по отношение на багри, форми и идейни замисли.
Изложбата може да се види до края на септември на ул.„11 август” 23.

Николинка Климукова – изкуствовед, галерист

Сподели в: