Изложба рисунки и кукли на Виктор Мухтаров, Тита и Сава

На 20-ти март от 19:00 ч. в SOHO, ул. Искър 4, София ще бъде открита изложбата SoExhibition: Victormov, канеща посетителите на пътешествие в света на фантазиите и красотата, изразена чрез рисунките и куклите на Виктор Мухтаров, жена му Тита и малкия им син – Сава. С Victormov се събират в едно разпилени желания, разностилни интереси, всевъзможни експерименти и опити.

Виктор ще представи свои творби с графит, акварел и акрил. Сред картините на Тита се поместват акрили върху черно бели фотографски принтове и ръчно изработени кукли от глина, винтидж платове, акрил, молив, стъко и лак. Това, което ги прави те е синът им Сава, чиято свободна воля, претворена чрез молив и акварел, придава завършеност на цялостното им представяне.

Те най-обичат лятото да ходят боси и рисуват навън. Да дишат море, да слушат мечти. Да събират вдъхновение и да разсипват разкож. Обичат в малки неща да слагат много красота. Може би и затова ги разпознават като le petit salon.

Стилът на всички е индивидуален. От групата само Виктор е с така наречено професионално образование и то на реставратор. A за останалите автори нещата им говорят повече от това, което може да се напише, така че просто елате да се запознаете с тях и видите колко са истински и искрени.

Изложбата може да разгледате във всеки работен ден между 20.03 и 17.04.
Вход: свободен.

Сподели в: