Изложба "Размисли върху платно" е открита в София

Изложба на картини, вдъхновени от Банско, се откри снощи в столичната галерия „Академия", на улица „Шипка" 1. Млади творци от специалност „Живопис" на Националната художествена академия (НХА) и утвърдени български художници като Владимир Пенев и Ясен Голев представят своите гледни точки към курортното градче в Пирин. Куратор на изложбата е Десислава Минчева, преподавател в НХА.

Изложбата е под наслов „Размисли върху платно". 53-те картини са създадени по време на пленер в Банско. Близостта на природата вдъхнови художниците да създадат прекрасни творби и ние се радваме, че сме част от този процес. Това споделиха от Winslow developments, организатор на пленера и изложбата.

Студентите от НХА създават курсови и дипломни работи с висока стойност, които обаче рядко напускат складовете на Академията. Липсата на възможност за изява демотивира младите творци. Чрез тази изложба искаме да помогнем на най-талантливите да повярват в своето бъдеще, допълват от компанията.

Изложбата „Размисли върху платно" може да бъде видяна всеки ден от 02-ри до 09-ти септември от 11.00 до 19.00 часа в галерияАкадемия". След приключването й произведенията на младите художници ще бъдат включени в постоянна експозиция в апартхотелите на Winslow в Банско, където ще станат акцент в интериора.
Компанията организира пленери по дърворезба в Банско с талантливи студенти от НХА за трета поредна година.

Владимир Пенев – "Утро край Банско"

 

Ясен Голев –  "Птица"

Сподели в: