Изложба Премествания в Баня Старинна

На 15.10.2007 г. (понеделник), 18.00ч. в Център за Съвременно Изкуство – Пловдив, Баня „Старинна” се открива изложбата "Премествания".

Участниците в изложбата поставят под въпрос своето време, образувано от движение, скорост, поток, преходи, смесици, начала и откази, размиване на границите, загуба на предишни отправни точки, време, съставено от надежда и страх пред непознатото.

Тогава артистите търсят да уловят промяната, моделират пространството изучавайки границите на времето и реалността (било тя лична, предполагаема или въображаема). Пространствата, създадени по този начин са на пръв поглед обичайни, но остават блуждаещи и променливи, едновременно абстрактни и конкретни, отворени за субективни интерпретации.

Инсталацията на Илиас Пулос изследва връзката между светлина и тъмнина в пространството, докато създава, с помощта на звука, едно друго пространство, по-скоро въображаемо, отколкото реално. Комбинацията от снимки и смесена медия на Никос Евангелопулос поражда, чрез последователни алегории и преходи, междинното пространство, което лежи между: вътре и вън, затворено и отворено, живот и смърт. Видеото на Вирджиния Мастроджянаки прониква в мистерията на живота, за да даде глас на безгласния ембрион и да предостави форма на пътя, който ни води от непознатото към светлината. Докато музикалният пърформанс на Вангелино Куренцис замъглява границите между реалността и едно космическо пространство, произведенията на Константина Катраказу ни срещат с идеята за универсалното и реалността.

Можете да видите изложбата до 31.10.2007 г.

Сподели в: