Изложба "Открития и трансформации"

Изложбата "Отркития и трансформации" на Младен Баделски представлява живопис и керамика. Откриването ще бъде на 13 май от 18:30 часа във Варна, ул. "Дунав" №5. Самата изложба ще продължи до 3 юни 2011.

Неотдавна Американското общество по диалектика обяви за дума на десетилетието глаголът “googling” (търся). “Безспорно е трудно да си представим нашия живот преди да съществува търсачката” – аргументира избора членът на съвета на организацията Бен Цимър.

Галерия “Актив Арт” също има своя политика за търсене и намиране на млади автори, които в партньорство да изведе до утвърдени имена. Темата на експозицията е напълно свободна за авторски интерпретации и техники, а и дава възможност на творците да представят резултати от своите естетически търсения.

Тази година изборът на галерията е представяне на експозиция на Младен Баделски със заглавие “Открития и трансформации”. Авторът ще представи творби обединени в няколко теми – море, стилизирани цветя и дървета, птици и котки. “Тези теми са моите открития – споделя авторът – търсил съм ги дълго, за да бъдат те най-близки до моята естетика и след това ги трансформирам в художествени произведения като ги извеждам до стилизирани образи чрез средствата на изкуството”. Техниките, в които са развити образите са керамични пана и живопис. Паната в по-голям формат, които имат повече внушение на изящно изкуство, отколкото на приложно, са изработени от няколко  керамични плочки, които са изпечени при висока температура и след това слепени, за да се получи цялостта на образа. По-малките формати пана са изработени от една единствена плочка. В живописните платна авторът продължава да експериментира и да изследва как се трансформират обектите върху плоскостта на платното.

Търсенето и намирането са основно дейности за формиране на всяка една политика, включително и културната. Разнообразието от теми и техники са причината галерията да  предложи на публиката изложбата на Младен Баделски като съпътстваща програма на XX-тото юбилейно издание на Международния музикален конкурс Откритие”.

Младен Балески е роден през 1979. Завършва Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, където работи и живее.

Сподели в: