Изложба "Някъде другаде – пътуване през България" на Юдит Цауг

Откриването на изложба "Някъде другаде – пътуване през България" ще се състои на 18 юни 2012г., от 18:00 часа, в Регионална народна библиотека "Иван Вазов", гр. Пловдив. Изложбата в Пловдив ще можете да посетите от 18 до 30 юни включително. 

Останалите места където ще можете да видите изложбата са в градовете Варна и Русе. От 24 юли до 15 септември 2012г. в Регионална Библиотека "Пенчо Славейков" Варна. Откриването на изложбата във Варна е на 24 юли, от 17.00 часа. И от 01 до 15 октомври 2012г. в Регионална библиотека "Любен Каравелов" Русе.

За авторката:

Юдит Цауг, авторка на комикси и илюстраторка от Берн, работи в рамките на резидентската програма на Про Хелвеция през 2010 два месеца в Пловдив. Тя се оставя този "така различен свят" да я води, открива пеша или с обществения транспорт градове, села, планини и Черно море и събира разнообразни впечатления с фотоапарат и скицник. От тях вече в Берн създава изложбата "Някъде другаде – пътуване през България", в която обединява различни елементи на фотографията и илюстрацията, включвайки ги в интересна художествена игра.

Сподели в: