Изложба непоказвани творби на Иван Газдов в "Червената точка"

На 5 ноември, от 18 ч. в галерия "Червената точка" ще се открие изложбата  "Неръждаема стомана", която включва само  непоказвани творби – пластики и графика на Иван Газдов.

Иван Газдов е един от най-известните графици на България, който този път показва непоказвани досега творби – свои пластики от неръждаема стомана и графики. Седемте нови пластики носят почерка на автора, но го развиват в триизмерни решения, които изненадват въображението и провокират пространственото мислене на аудиторията. В същото време, и  успяват да разкажат историите си с характерните за Газдов хумор и усмивка.

В изложбата, наречена "Неръжаема стомана", художникът включва и 3 цикъла свои графики с познатите досега техники офорт, суха игла+линолеум и сериграфия+колаж, което прави селекцията притегателна за колекционери.

Иван Газдов, художник със силно изразен собствен стил, преподавател и професор, ректор в Националната художествена академия в годините между 1999 и 2003, работи предимно в областта на графиката, плаката, карикатурата и рекламата. Като свой личен творчески почерк определя графикатурата – регистрирана марка за Европа. Създател е на естетическата категория АВТОРСКИ ПЛАКАТ®, монографията на която през 2011 остава без аналог в теорията на графичния дизайн.

Колекцията от нови и по-стари, но непоказвани досега творби ще бъде изложена в ЧЕРВЕНАТА ТОЧКА в рамките на 20 дни, от 5 до 25 ноември. Куратор на изложбата е Боряна Вълчанова.

Сподели в: