Изложба на Пламен Бойчев ще се проведе във Варна 13 – 15 септември

Арт клубът на Агенция за социално развитие „Вижън” се превръща в пространство на топлите есенни тонове и природния колорит, благодарение на изложбата на Пламен Бойчев. Изложбата на младия автор ще бъде официално открита на 13 септември от 18.30 часа в Арт клуб „Вижън хол” (кв. Чайка, бл.27, гр. Варна). Тя ще бъде достъпна за изкушените от света на маслото и температа до 15 октомври.

Пламен Бойчев е завършил средното си образование в СОУ „Вичо Грънчаров” гр.Г.Оряховица през 2000 година. През 2007 г. се дипломира успешно като магистър във Факултета по изобразително изкуство гр.Велико Търново. От месец октомври 2007 г. преподава изобразително изкуство в Природо- математическа гимназия „ Васил Друмев” гр. Велико Търново. Художникът е гостувал с изложбите си в гр. Добрич през 2009, в гр. Русе през 2010, в с. Ресен 2010 (Читалище „Народна просвета”), в гр. Дряново през 2011, във Велико Търново през 2011, галерия „Подуене” в гр София през 2011.

Пламен Бойчев

Артистичното събитие се осъществява със съдействието на Творческа къща „Вижън арт” и консултантите по иконопис и живопис в Творческата къща: Катя Костадинова и Младен Костадинов. Авторът пътува от родния си град Велико Търново специално за откриването на изложбата.

В края на месец септември в същото пространство стартира нова инициатива на Творческа къща „Вижън арт”, наречена „Автограф”. Първият участник ще бъде актрисата от ДТ „Стоян Бъчваров” Даниела Викторова, за която театралната сцена и поезията са паралелни артистични хоризонти. Водещ на събитията от поредицата „Автограф” ще бъде театралният критик Елица Матеева-ръководител на студио „Театър” и студио „Кино” към Творческа къща „Вижън арт”.

Сподели в: