Изложба на Пабло Пикасо ще бъде открита през декември у нас

България ще стане свидетел на уникална по рода си изложба на Пабло Пикасо "Аз не търся. Аз намирам", организирана от Барух енд Партнърс, с участието на Националната галерия за чуждестранно изкуство и с финансовата подкрепа на Мобилтел. Експозицията идва за пръв път у нас и е част от амбициозната поредица "Световна Култура”, зад която стои мобилният оператор.

Творбите на обявения за най-влиятелен испански артист на всички времена Пабло Пикасо ще бъдат показани в края на годината в Националната галерия за чуждестранно изкуство. Той е следващото име след Леонардо да Винчи, на чиито произведения България се наслади през 2007 г.

В продължение на три месеца посетителите ще имат възможност да видят творби от различни периоди и с различна техника от художника, който не последва нито един от съществуващите канони и създаде свой почерк в областта на изобразителното изкуство, рисунката, гравюрата, скулптурата, илюстрацията, керамиката, плаката…

Роден на 25 октомври 1881 г. в Малага, Пикасо умира на 92 години и оставя след себе си огромно наследство, което продължава да бъде обект на изключителен изследователски и артистичен интерес.

Изложбата на Пабло Пикасо ще бъде открита през декември. От испанска страна куратор ще бъде Мариса Оропеса.

Сподели в: