Изложба на кукли на Анна Росенова – Урнагати

Анна Росенова – Урнагати представя 2-ра самостоятелна изложба за тази година в галерия „Арт Муза”. Художничката е завършила специалност живопис при Андрей Даниел, но се изявява в различни жанрове на изкуството. Първата й изложба в „Арт Муза” бе от графики и рисунки и премина изключително успешно. Затова авторката подготви специално за пространството на галерията експозиция от художествено изработени кукли уникати и рисунки към тях. За две седмици (от 16 октомври до 05 ноември 2008) „Арт Муза” ще се преобрази в своеобразен театър. Някои от куклите ще оживеят в представления за най-малките.

Самата художничка споделя:

„Мислейки си за първата кукла, която съм държала в ръце, мигновено се връщам в моите детски спомени – когато съзнанието е чисто, като бял лист хартия и свободно се рее и обитава чувствата присъщи на детската душа: радост, красота, веселба и игра… наистина незабравими моменти. И така след години преоткривайки себе си осъзнах, че търся тази атмосфера на детска чистота, безгрижие и радост. Търся свобода или освобождение на душата и чрез творчество се пренасям в приказните светове, където героите са принцове, принцеси, весели шутове, джуджета, Снежанки, тролове и елфи, феи и магьосници, и… разбира се, ангели, които винаги ни спасяват, живеейки недокоснати от "реалността", където цари радост и смях в изобилие и има за всеки весело настроение.

Светът на приказките е свят на мъдрост. А какво всъщност ни разказват те? Говорят за чудеса и ни карат да вярваме в тях, там откриваме нашите мечти и копнежи, нашата красива фантазия, която ни рисува един свят пълен с хармония, музика, смях и цветове…И така можем да затаим дъх докато се вдигне завесата и видим представлението, което ни открива този приказен свят наречен живот.

* * *

Керамични скулптори и декоративни съдове ще бъдат изложени в галерия "Гая"

Сподели в: